top of page
  • Louise Vælds

3 genveje til at skrue op for din trivsel i ferien

Opdateret: 6. jan. 2021

Nu nærmer sommertiden sig, hvor du måske skal til at skifte fokus fra det arbejdsmæssige til det private.


Det kan være at du er som de hundredevis af mennesker vi støder på i vores hverdag, at du på nuværende tidspunkt trænger godt og grundigt til at trække stikke og holde fri nogle uger.

Læs med her om 3 forslag til hvordan du kan bruge ferien til at skrue helt op for din trivsel og hvad det kan have af virkning for din hverdag når du kommer tilbage på arbejde igen. Du kan nemlig bedre være noget for andre og være effektiv, når du selv trives.
1)

Hvad har du brug for og hvornår?

Trivsel handler også om, at have tid og rum til refleksion og pauser. Det er derfor ferien er et godt tidspunkt at skrue op for din egen opmærksomhed på, hvad du har brug for og hvornår du har brug for og lyst til noget.


2)

Gøre en ting ad gangen...

Der er rigtig rigtig mange af de ting vi foretager os, som bliver kedelige, anstrengende og trælse (for at sige det på godt jysk), når forsøger at presse tempoet op for at få det overstået.


Her i ferien kan du øve dig i at gøre en ting ad gange og lade det tage lige så lang tid det nu tager uden at presse aktiviteten eller dig selv.

Prøv det.... mange rapporterer tilbage at selv de mest kedelige ting bliver afslappende og nydelsesfulde, når man kan gøre dem i sit helt eget personlige tempo - uden "skynd-dig" energi.


3)

Den gode pause

Din krop ved godt hvad den gode pause er og hvis du øver dig i den gode pause i din ferie, så er det nemmere at huske, at give dig selv gode pauser i hverdagen når du kommer tilbage igen.


Den gode pause er sådan en pause, hvor du

  • Lægger mobiltelefonen fra dig så langt væk at din autorefleks ikke lige rækker ud efter den

  • Stirrer ud i luften uden at skulle noget

  • Lader hele kroppen synke lidt sammen og nærmest smelter ned i stol eller liggeunderlag

  • Går en tur så langsomt at du kommer langt væk fra dig skynd-dig tempo

  • Sætter dig helt stille og sanser og iagttager græsstråene, fluerne, bierne, vinden eller lydene

Når du kan mærke det dybe suk eller den intense tilfredshed, så er det din krop der fortæller dig, at det var en god pause.


Når du øver dig i ferien, kan det være lidt nemmere, at implementere det i din egen hverdag når du kommer tilbage på arbejde igen og det kan være nemmere at indføre trivselsfremmende tiltag på dit arbejde, når du selv er bevidst om, hvad der er trivselsfremmende for os alle sammen.


Husk at du kan bedre være noget for andre og være effektiv, når du selv trives.


Hvis I skal have endnu mere fokus på trivsel på din arbejdsplads efter ferien, så ring til mig, så kan vi sammen finde ud af, hvad der passer allerbedst til jeres behov.


Kærlig hilsen

Louise

51901296

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page