top of page
 • Louise Vælds

Coach certificering: sådan bruger du den til at gennemskue coach uddannelsens kvalitet

Der er efterhånden et hav af coach uddannelser på markedet med vidt forskellige certificeringer. Men hvordan kan du bruge certificeringsprocessen til at gennemskue coach uddannelsens kvalitet og niveau? Det giver vi dig et par gode råd til her i artiklen.

Når du skal vælge coach uddannelse, så er der et hav af parametre, du skal overveje - et af dem er certificeringen. Certificeringsprocessen er nemlig et rigtig godt parametre for at få en ide om, hvor højt niveauet og kvaliteten er på den pågældende coach uddannelse; jo højere certificeringskrav, jo højere vil kvaliteten af uddannelsen typisk være.


Det er nemlig vidt forskelligt, hvor store krav de forskellige coach-sammenslutninger stiller til de coach uddannelser, de har under dem. Derfor er det vigtigt at finde sin kritiske sans frem, og spørg ind til certificeringsprocessen, inden du vælger coach uddannelse.


Fire spørgsmål du skal stille til certificeringsprocessen på en coach uddannelse


Vi oplever desværre, at rigtig mange holder sig tilbage, men der er trods alt tale om en signifikant investering både fagligt, personligt og økonomisk, når man vælger at tage en coach uddannelse, så vær ikke bleg for at ringe op og spørge til certificeringen:

 • Hvad består certificeringsprocessen af?

 • Skal jeg have gennemført coach sessioner for at blive certificeret?

 • Hvem står for certificeringen?

 • Hvor mange certificerer I om året?

Spørgsmålene kan være med til at afdække, om certificeringen mere eller mindre er for syns skyld, så du kan hænge et diplom op på væggen, eller om der rent faktisk er substans bagved.


VÆLDS coach uddannelses certificering


VÆLDS coach uddannelse er certificeret og godkendt i en eksklusiv sammenslutning kaldet IAHNLP (International association of humanistic neurological & linguistic psychology), der kun samarbejder med mennesker og virksomheder, de personligt kan stå inde for.


Det kræver blandt andet, at man har samarbejdet og opbygget en relation med dem gennem mange år. Hos VÆLDS Uddannelse & Coaching har vi samarbejdet med sammenslutningen og dens stiftere de sidste 20 år.


IAHNLP godkender kun meget få uddannelser og kun dem der kan dokumentere, at de ikke går på kompromis med en række vigtige kriterier såsom:

 • Udbyderens faglige og praktiske erfaringsniveau: hos VÆLDS har vi over 20 års erfaring indenfor det psykologiske felt.

 • Grundige og høje standarder for certificeringsprocessen: VÆLDS certificeringen bliver ofte refereret til som den mest seriøse og stringente certificeringsproces, de nogensinde har set.

 • Størrelsen på holdene, som ikke må være stordrift: hos VÆLDS har vi maksimum 12 personer på hvert hold.

 • Direkte og personlig undervisning, feedback og opfølgning med uddannelsens ansvarlige udviklere: hos VÆLDS bliver du altid undervist af ejerne og deres tre tilknyttede senior undervisere.

 • Undervisning og feedback må ikke gennemføres af assistenter: VÆLDS assistenter er på holdet for at lære præcis det samme som vores deltagere og giver en hjælpende hånd til det praktiske.

 • Uddannelsen skal overholde sammenslutningens etiske standarder: hos VÆLDS er etik, moral og vores deltageres maksimale udbytte det allermest vigtige for os.


Du kan læse mere om VÆLDS coach uddannelse certificering her - og så husk at giv os et kald bagefter - du finder vores kontaktinfo nederst på siden.

96 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page