top of page
  • Louise Vælds

Coachuddannelse: sådan vælger du den rigtige for dig

Opdateret: 3. apr. 2023


Vi har efterhånden hørt rigtig mange, der overvejer at tage en coachuddannelse give udtryk for, hvor svært det er at finde hoved og hale i de forskellige uddannelser og certificeringer.


De frustrationer kan vi sagtens sættes os ind i - der er efterhånden et hav af coachuddannelser på markedet, som alle har forskellige teoretiske og psykologiske afsæt. Det er derfor en rigtig god ide at sætte lidt tid af til at undersøge, hvilken uddannelse der passer bedst til dig og dine værdier.


I denne guide vil vi klargøre, hvilke kriterier du skal holde øje med, når du vælger coachuddannelse, og forklare hvordan VÆLDS coachuddannelse er sammensat, så du kan afgøre om det er coachuddannelsen for dig.


Fem vigtige kriterier når du skal vælge coachuddannelse


1) Holdstørrelse

Det er vidt forskelligt, hvor store holdene er på de enkelte coachuddannelser. Nogle uddannelser kører med hold på 5-10 deltagere, hvor andre kører med hold på 30-60 kursister. Det er derfor vigtigt at gøre op med dig selv, hvad du foretrækker.


2) Teoretisk eller praktisk

Det er vidt forskellige, hvor praktisk orienteret de enkelte uddannelser er. Nogle giver dig et solidt fundament rent teoretisk, men kræver efterfølgende en overbygning for at få den praktiske del med.


3) Undervisere

Husk altid at tjek, hvem der er underviser på den pågældende coachuddannelse. Nogle coachuddannelser kører med skiftende undervisere og har tidligere kursister til at agere assistenter. Det kan fungere ganske fint, men foretrækker du en tæt kontakt til dine undervisere, så er det selvfølgelig ikke optimalt.


4) Certificering

Tjek altid, hvad certificeringen består af. Har coachuddannelsen en grundig certificering, så er det ofte et udtryk for, at uddannelsen generelt har et højt niveau.


5) Online coachuddannelser

Leder du specifikt efter en online coachuddannelse, så undersøg altid, om undervisningen rent faktisk foregår live, eller om hele eller dele af undervisningen består af forudindspillede videoer.


Er VÆLDS coachuddannelse for dig?


Vi er alle forskellige og har vidt forskellige præferencer. Derfor er der heller ikke én coachuddannelse, der er rigtig for alle. Nedenfor giver vi indblik i, hvordan VÆLDS coachuddannelse er sammensat, så du kan afgøre, om det er coachuddannelsen for dig.


Max 12 kursister på hvert coachhold

På VÆLDS coachuddannelse har vi valgt maksimum at have 12 deltagere på et hold. Det er vores erfaring, at store hold giver mere adgang til faglig sparring og supervision på egne specifikke coaching spørgsmål og udfordringer. Med mindre hold sikrer vi, at hver eneste deltager under hele uddannelses- og certificeringsforløbet får personlig sparring og supervision. Med de mindre hold oplever vi også, at der skabes en stærk relation mellem alle deltagerne på holdet, som bidrager til et særligt trygt og fortroligt læringsmiljø.


Undervisere med mere end 10 års erfaring

Alle undervisere på VÆLDS coachuddannelse har minimum 10 års erfaring med at coache, eksaminere og certificere indenfor coaching, psykologi, ledelse, selvindsigt, persontyper, kommunikation, forhandling og konfliktløsning. Det betyder, at deltagere på coachuddannelsen kun blive udsat for højt erfarne undervisere, som har indgående erfaring og et dybt teoretisk og praktisk kendskab til coaching. Det er også altid de godkendte undervisere, der giver feedback, og er opmærksomme på, hvad der foregår i de forskellige øvelser, deltagerne gennemgår.


Kombinerer teori og praksis

Nogle vælger at studere coaching på et universitet, hvor man på diplom og masterniveau arbejder med en kombination af teoretisk stof og coachtræning. Da disse uddannelser skal leve op til akademisk-teoretiske standarder er hovedvægten ofte på at forstå de teoretiske baggrunde for coach-teori. Folk der tager denne type af coachuddannelser ender ofte med at tage en anden mere praksisorienteret uddannelse efterfølgende for at få omsat teorien til praktisk erfaring.


VÆLDS coachuddannelse er et alternativ til uddannelser, der er højt teoretiske. Uddannelsen er baseret på NPCS (NeuroPsykolgisk CoachingSystem) og coachmodel, som Louise Vælds har udviklet. Uddannelsen adskiller sig fra andre coachuddannelser ved at have et højt evidensinformeret niveau, samtidig med at den prioriterer den praktiske anvendelse af coaching og kommunikation.


Coachuddannelsen er derfor en kompromisløs og høj-kvalitet mulighed til den dedikerede og ambitiøse leder, medarbejder, konsulent, rådgiver eller privatperson, der ønsker at styrke sine kommunikations og coaching kompetencer teoretisk og praktisk.


Coachuddannelse med international certificering

Det coachingsystem VÆLDS coachuddannelse (NPCS) er baseret på er certificeret af en eksklusiv lille international sammenslutning, der er meget selektiv i hvem de certificerer og står inde for. Derfor har vi hos VÆLDS Uddannelse & Coaching indvilget i at respektere og dokumentere en række vigtige kriterier for at være anerkendt af sammenslutningen.


Det betyder blandt andet, at vi har en yderst grundig certificering af vores kursister, som sørger for, at uddannelsen lever op til de høje standarder. Af samme grund deltager de hovedansvarlige undervisere personligt i hver eneste kursists certificeringsproces - fra start til slut.


Lyder VÆLDS coachuddannelse som noget for dig? Så kan du booke en uforpligtende infosamtale her.


220 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page