top of page
  • Louise Vælds

Derfor er det godt nyt for lederen, når medarbejderen tager efteruddannelse

Opdateret: 13. okt. 2022
Efteruddannelse kan hurtigt virke som en byrde for lederen, der både skal finde penge i budgettet og undvære en medarbejder i de dage, hvor uddannelsen står på. Men i realiteten er det en rigtig god investering, som kommer til at gavne virksomheden på den lange bane.

I denne artikel får du fire gode grunde til, hvorfor det godt kan betale sig at finde pengene i budgettet til efteruddannelse.


1) Du kan holde på dine medarbejdere længere

Den tid hvor medarbejdere per automatik bliver på den samme arbejdsplads i årevis er slut. I dag skal der meget mere til for at fastholde dygtige, ambitiøse og værdifulde medarbejdere. Et godt greb til at gøre netop det er at tilbyde en form for efteruddannelse, som er meningsskabende for den enkelte medarbejder. Gør du det, har du en større chance for at bibeholde den viden og erfaring medarbejderen har oparbejdet igennem sin ansættelse i virksomheden så længe som muligt. 

2) Du får en mere motiveret medarbejder retur 

Når medarbejdere oplever, at deres kvalifikationer og kompetencer øges, så giver det også en øget motivation til at tænke konstruktivt og fremadrettet. Det positive og fremadrettede mindset bidrager til, at der kan dukke nye og kreative løsninger frem, som medarbejderen hidtil ikke havde fået øje på, men som kan være til gavn for virksomheden. 

3) Du får dine medarbejdere til at føle sig værdsat 

Alle medarbejdere har brug for anerkendelse i den ene eller anden form. Når en medarbejder får lov til at deltage i efteruddannelse, som de selv har valgt, så føler de sig taget alvorligt, værdsat og anerkendt. Du får til gengæld en mere loyal og arbejdsom medarbejder retur, der er mere tilbøjelig til at blive i virksomheden. 

4) Du får en mere fleksibel arbejdskraft

En medarbejder der gennemgår et efteruddannelsesforløb kommer ofte igennem nogle udviklingsprocesser både fagligt og personligt, der gør medarbejderen dygtigere til, helt generelt, at bevare overblikket over egen rolle i virksomheden. Det overblik gør, at medarbejderen bliver en mere fleksibel arbejdskraft, som der kan trækkes på i bredere sammenhænge.


Hvilke typer af efteruddannelse er relevante? Det er ikke sikkert, at du lige kan se, hvad begrundelsen skulle være for, at din medarbejder ønsker lige præcis den efteruddannelse, som personen efterspørger.

Men sådan er det faktisk oftest med efteruddannelse; vi kan aldrig forudsige præcis, hvad udbyttet bliver for den enkelte. Men vi kan alle se og høre på den medarbejder, der har været afsted på en efteruddannelse af høj kvalitet at udbyttet har været højt.

  • Og niveauet skal være højt, hvis en leder vælger at sende en medarbejder afsted.

Uanset hvilken medarbejder der er tale om, så har efteruddannelse indenfor kommunikation en stærkt afsmittende effekt på samarbejdet og evnen til at varetage komplekse opgaver i virksomheden.

Vil du læse mere om VÆLDS efteruddannelser, så kan du gøre det lige her


51 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page