top of page
 • Louise Vælds

8 vigtige råd til god coaching via video og telefon

Opdateret: 6. jan. 2021


God telefon og videocoaching har aldrig været mere relevant og vigtigere end netop nu.

I øjeblikket er der mange der gør det af nød, men faktisk har vi hos VÆLDS benyttet video og telecoaching igennem en lang årrække. Vi har kunder rundt omkring i hele verden og er dagligt i kontakt via skærm og telefon.


Derfor har det også været en helt naturlig udvikling for os, at udvide mulighederne for vores kunder til, at de også kan deltage virtuelt i vores uddannelser. Vores model er unik fordi vi kombinerer online undervisning med fysisk undervisning. Så vi har deltagere der er med live i undervisningen både i vores lokaler og via Zoom.

På grund af vores lærings-setup lærer alle deltagere allerede fra dag 1, at bliver ”flydende” i online coaching.

Her har jeg samlet 8 super vigtige ting du bør være opmærksom op.

Brug ekstra tid til at skabe en god relation til klienten.

 • Der er brug for at du har et roligt tempo og fortæller i detaljer hvordan rammerne for coachingen er. Spørg gerne din klient om hun har lidt papir og pen klar til notater og spørg også gerne om lyden er ok.

Coachens evne til at lytte er endnu mere vigtig.

 • Uanset om det video eller telefon, så er lytningen endnu vigtigere. Videoen giver ikke de detaljer, som faceto-face møder giver, så du skal træne dig I at lytte endnu mere detaljeret til tone, tempo, ordvalg og din klients pauser og åndedrag, som vil være nogle af de detaljer, der giver vigtige informationer om din klients tilstand i hjerne og nervesystem, som ordenen ikke nødvendigvis afslører.

Coachens stemmen er endnu vigtigere.

 • Din stemme er det allervigtigste din klient har at læne sig opad, da detaljerne i dit ansigt heller ikke transformeres særlig godt gennem videoen.

  • Dybe ”brum” der kan vise at du virkelig hører den anden.

  • At du bruger klientens egne nøgleord.

  • En blid og tålmodig stemmeføring, når der er brug for empati.

  • En optimisktisk og energisk stemmeføring, når der er brug for at klienten får formuleret fremtidige handlinger.


Husk mere verbal anerkendelse.

 • Din klient kan ikke se den vigtige mikromimiken i dit ansigt eller de imødekommende håndbevægelser og derfor er det så vigtigt at du øver dig i at anerkende din klienten meget mere verbalt. Altså bruge små forsikrende vendinger, som: Det er godt gået, god indsats, godt arbejde, wau for en indsigt, det er helt ok, du gør rigtig godt.

Pause i samtalen.

 • Over telefon og video, er det endnu mere vigtigt at huske pauser i samtalen, fordi du måske ikke kan se eller høre, at klienten er i gang med en vigtig refleksion, som ikke skal afbrydes af nye ord og nye retninger.

Se mere ind i kameraet end på skærmen.

 • Vi er tilbøjelig til at se på vores klient på skærmen, når denne taler, men det din klient egentlig har brug for er, at føle at I har øjekontakt. Så du skal øve dig i at slippe behovet for at se på din klients ansigt og stedet skænke din klient din ”øjenkontakt” ved at se på kameraet i stedet for.

Send dine noter i en sms efterfølgende.

 • Hvis du har noteret noget du synes er rigtig vigtigt at huske for klienten, så skrive det ind i en sms eller tag et billede af dine noter og send dem til din klient. Klienter har stor gavn af denne handling og bliver altid meget glad for din personlige investering, som du viser ved at gøre dette.

Godt headset.

 • Helt lavpraktisk, så sørg for at du har et godt headset/mikrofon, både for dine egne ørers skyld og for at give din klient en god mulighed for at kunne hører så mange detaljer som muligt i din kommunikation.

Det er selvfølgelig anerledes end face-to-face coaching, men det er også enklere for både dig og din klient og det giver nye muligheder for hvor du kan arbejde fra. Lige nu har vi nogle coaches på vores uddannelse, der skifter til at lave meget mere gående coaching i telefonen. En har en skarp hjerne men en sårbar krop og kan passe meget bedre på sig selv ved at tilbyde telefoncoaching. Jeg selv har fået tid til endnu flere coachsessioner fordi jeg ikke nødvendigvis skal køre langt for et face-to-face med hver gang eller kan have nogle telefonsessioner i min bil på vejen mellem fysiske møder.

Whats not to like?

Når du er klar til at investere i en coachuddannelse, så synes jeg du skal vælge vores coachuddannelse. Men kun hvis du vil have en uddannelse i den helt høje klasse, med personlig opfølgning og top undervisning og sandsynligvis danmarks mest gennemtænke lærings- og undervisningmetoder.

Læs mere om vores coachuddannelse her, hvor du også kan reservere din plads på vores næste hold, ganske uforpligtende.

Kærlig hilsen

Louise


35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page