top of page
  • Louise Vælds

Personlighedsværktøjer: derfor skal du bruge tid på enneagrammet

Hvis du interesserer dig for professionel og personlig udvikling, så er der også en stor chance for, at du har prøvet en eller flere persontype værktøjer. Men hvorfor er det, du skal bruge tid på enneagrammet? Det giver vi dig svaret på i denne artikel.


Måske du har prøvet MBTI, DISC, Belbin eller mange af de andre persontypeværktøjer, der findes derude? Det der kendetegner de persontype værktøjer er, at de næsten kun går ind og tester på din adfærd.


Men hvad er problemet i det? Det betyder, at de kun går ind og ser på, HVAD vi gør, men ikke HVORFOR vi gør, som vi gør. Og det har en stor og afgørende betydning.


 

Hvad er enneagrammet?

Enneagrammet er en psykologisk tolkningsmodel og et værktøj, der hjælper os med at kortlægge menneskets dybereliggende motiver og vise deres karakteristiske adfærd. Enneagrammet giver os derfor mulighed for at opnå en større indsigt og forståelse for os selv og andre. En viden vi kan bruge til at skabe bedre relationer professionelt og privat.

 

Ennegrammet går et spadestik dybere


Enneagrammet adskiller sig fra andre persontype værktøjer ved at gå et spadestik dybere; Enneagrammet ser på vores bagvedliggende motivation for den adfærd, vi udviser. Det fortæller noget om, hvorfor vi handler som vi gør, men også hvorfor vi for eksempel undlader at handle.


Det betyder også, at du med enneagrammet får en større forståelse for dig selv, dine medarbejdere, dine kollager og samarbejdspartner end med andre persontypeværktøjer.


Med den viden bliver du både i bedre stand at aflæse dit nærmiljø og forbedre din kommunikation til det, samtidig med at du får en meget større selvindsigt.


“Som leder har jeg brugt indsigten i enneagrammet til at håndtere mine egne reaktioner i alle situationer navnlig i dem, hvor det ydre pres er stort. “


Skal du med på vores næste kursus i grundlæggende anvendelse af enneagrammet? 👇🏻
45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page