top of page
  • Louise Vælds

Psykisk sikkerhed skaber højere performance

Opdateret: 17. mar. 2023

Psykisk sikkerhed er en af de faktorer I kan skrue på, hvis I ønsker at øge performance på arbejdspladsen. Men hvad er det egentlig, og hvordan gør vi? Det kan du høre mere om i denne artikel fra ledelsescoach og underviser på coachuddannelsen, Jan Vælds.


 

Hvad er psykisk sikkerhed?

"Når en medarbejder oplever en høj grad af psykisk sikkerhed, så: 1) føler de sig set, anerkendt og tryg. De føler at nogen har deres ryg; både når de leverer optimalt og mindre optimalt. 2) De har en oplevelse af, de bliver modtaget positivt og konstruktivt, når de kommer med forespørgsler. 3) De har mod til at lave optimeringer og forbedringer." Jan Vælds

 

Når vi sørger for psykisk sikkerhed på arbejdspladsen, så kommer vi automatisk væk fra: stress, defensiv og aggressiv adfærd og uimodtagelighed overfor feedback. Alle faktorer der bidrager til dårlig performance.


Det skyldes, at negative følelser sænker hjernens effektivt, koncentration, fokus og disciplin. Når vi oplever psykisk usikkerhed, så går vi bogstavelig talt i overlevelsesmode, hvilket hindrer vores udvikling, samarbejdsevner og vores evne til at være kreativ i problemløsning.


- Og det har en direkte negativ effekt på vores interessent- og kundekontakt.


Sådan skaber vi psykisk sikkerhed for vores medarbejdere og kolleger

Der er flere parametre, vi kan sætte ind på, når det drejer sig om at øge den psykiske sikkerhed for medarbejdere eller kolleger:


  1. Anerkendelse af den enkelte, deres kompetencer og deres arbejde.

  2. Klar forventningsafstemning så den enkelte ved præcis, hvad der forventes af dem.

  3. Sørge for at lederen har en coachende tilgang i sin ledelse, da det skaber nærvær, sikrer anerkendelse og tryghed og gør det muligt at have fokus på høj performance.

  4. Være nærværende og empatisk i kontakten med medarbejdere og kolleger.


Vil du lære mere? Så skal du tage et kig på vores coachuddannelse, hvor du er sikker på at udvikle dig som menneske professionelt og personligt. Vi har holdstart flere gange om året både fysisk og online.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page