Videoer
Videoer
Teori & Artikler
Teori & Artikler
E-bøger
E-bøger
Forløb
Forløb
Eksamen
Eksamen

Lad ikke uddannelsesgebyret stå i vejen for din udvikling
Der er efterhånden mere fokus på efteruddannelse i Danmark, og vi oplever også, at der er flere, der formår at få dækket dele eller hele deres uddannelse gennem tilskudsordninger.
Hvad du kan søge afhænger af mange forskellige faktorer såsom: stilling, uddannelsesniveau, overenskomst og arbejdsplads. Det er derfor ikke muligt at lave en udførlig guide over, hvilke tilskud du præcis kan søge.
På denne side har vi lavet et overblik over, hvordan du finder ud af, hvilke tilskudsmuligheder der gør sig gældende for dig. Du kan også booke en infosamtale med os, og få sparring på netop dine tilskudsmuligheder:
Sådan finder du dine tilskudsmuligheder
-
Print kursusbeskrivelsen/brochuren for den ønskede efteruddannelse ud
-
Undersøg tilskudsmulighederne ved at tage fat i din fagforening. Husk at have din ansættelseskontrakt ved hånden, så du ved, hvilken overenskomst du er ansat under.
-
Når du kender dine muligheder, så giv kursusbeskrivelsen til din leder og tag en snak om mulighederne. Uanset om du får tilskud eller ej, så kræver det stort set altid en accept fra din leders side. Her er det vigtigt, at du har den rette argumentation klar, når du tager samtalen.
-
Får du accept, så er det bare med at søge efter de gældende regler.
OBS: Tilskuddet skal stort set altid søges, inden kurset eller efteruddannelsen afholdes.
Eksempler på tilskudsmuligheder
De fleste overenskomster indeholder en aftale om en kompetencefond, hvor der kan søges tilskud til kurser og efteruddannelse. Der findes blandt andet:
-
Branchespecifikke kompetencefonde: hvis du ikke er statslig ansat, vil du typisk være omfattet af en branchespecifik kompetencefond i din overenskomst.
-
Den Statslige Kompetencefond: for statsansatte
-
Den Kommunale Kompetencefond: for kommunalt ansatte
-
Den Regionale Kompetencefond: for ansatte i regionerne
Er du selvstændig? Så kan det være, du kan opnå tilskud fra Iværksætterpuljen.
Faglært? Så kan du måske få tilskud fra omstillingsfonden.

Som lønmodtager er det nogle gange muligt at gøre brug af det, der hedder “lønomlægning”, så du får uddannelsesgebyret skattefrit via din arbejdsgiver. Der er nogle krav til uddannelsen og dens relevans, hvilket du kan få mere information om hos SKAT.
Er du lønmodtager?
Lad ikke uddannelsesgebyret stå i vejen for din udvikling:
Få en gratis sparring om dine tilskudsmuligheder
Der er mange flere måder at få tilskud eller betalt din efteruddannelse på, end vi har mulighed for at gennemgå her på siden. Derfor tilbyder også altid en gratis sparring, hvor vi hjælper dig med at få overblik over dine muligheder. Alt du skal gøre, er at tage fat i os her: